Fondsen voor tegemoetkoming in lesgeld of materiaalkosten
Jeugdfonds sport en cultuur
Wil je kind graag op muziekles maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals de huur van een instrument.
Zo werkt het:
- De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam;
- De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
- Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;
- Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de muziekschool of andere organisatie waar je kind op les wil;
- Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.
Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.
Zo vind je jouw intermediair
Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, vrijwilliger Leergeld, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het aanspreekpunt van het Jeugdfonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen:
Handig!
Neem de ingevulde Ouderkaart mee naar de afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag sneller gedaan worden.
Volwassenenfonds
Sport en cultuur voor een gezond en gelukkig leven!
Deelnemen aan een culturele activiteit heeft een positief effect op mensen. Met kunst bezig zijn heeft een positief effect op jezelf als mens en muziek maken is goed voor de hersenen, is wetenschappelijk bewezen!
Te weinig geld?
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur (VF) vindt dat alle Nederlanders recht hebben op creatief bezig zijn. Helaas is deelnemen voor mensen met weinig inkomen niet vanzelfsprekend. Maar liefst 1.000.000 mensen in Nederland leven rond het bestaansminimum en kunnen dit niet betalen.
Is er geen geld voor een culturele hobby? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materialen voor jouw activiteit.
Meedoen
Schilderen, muziekles, creatieve workshops en beeldende kunst zijn voorbeelden van activiteiten waaraan je mee kunt doen met support vanuit het fonds. Klinkt goed? Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, maatschappelijk werker of iemand van de Sociale Dienst.
Hoe werkt het?
Stap 1 – Ga op zoek naar een intermediair van het Volwassenenfonds. Die vind je via de zoekfunctie op www.volwassenenfonds.nl.
Stap 2 – Maak een afspraak met de intermediair, ontdek of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds en zo ja: bespreek aan welke activiteit je graag wilt meedoen.
Stap 3 – De intermediair doet vervolgens een aanvraag bij het Volwassenenfonds.
Stap 4 – Na ongeveer drie weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd.
Stap 5 – Yes? Meld je nu aan bij de instelling waar de culturele activiteit plaatsvindt.
Stap 6 – Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de aanbieder.
Tip!
Print de Deelnemerskaart, vul hem in en neem hem mee naar je afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag extra snel gedaan worden.
Vragen?
Op de website www.volwassenenfonds.nl vind je meer informatie.